Захист очей (Android)

ЗАХИСТ ОЧЕЙ ДИТИНИ – унікальна та інноваційна послуга.

Основна мета цієї функції - знизити ризик розвитку короткозорості у дитини через вплив екрана на зір за дуже близького наближення до очей.

Функція контролює відстань від екрана до очей дитини та, якщо екран занадто близько, блокує екран доти, поки дитина не відсуне екран далі. Коли дитина відсуне смартфон далі від очей, екран буде автоматично розблокований.

Безпечна відстань від екрана до очей за умовчанням встановлюється на підставі рекомендацій лікарів офтальмологів (30 см). Ця відстань батьки можуть регулювати повзунком у нижній частині екрана функції Захист очей.


Для того, щоб детальніше ознайомитись з проблематикою та рекомендаціями лікарів офтальмологів, користувачі можуть натиснути на знак питання біля перемикача активації функції.


Налаштування попереджень – для більш комфортного використання функції Захист очей, користувачі мають можливість налаштувати попередження різними способами:

- вивести попередження у вигляді банера вгорі або внизу екрана

- увімкнути спрацьовування вібрації при дуже близькій відстані від екрана до очей


Білий список – якщо Ви не хочете, щоб функція Захист очей не спрацьовувала для певних програм, їх можна додати в білий список і екран не блокуватиметься при запуску цих програм.