Нічний режим (Android)

Дана опція дозволяє захищати очі від негативної дії спектра синього світла від екрана гаджета у вечірній час. Офтальмологи рекомендують у темний час доби знижувати яскравість екрана, роблячи світло м'якшим та комфортнішим для очей.

Згубність синього світла пояснюється природою наших очей – людські рецептори сприймають зображення з синім спектром кольорів як менш чіткі, оскільки вони короткохвильові та не досягають дна очного яблука.

Міжнародна організація стандартизації (ISO) назвала розкид довжин хвиль синього спектра діапазоном функціонального ризику для сітківки очей.

Саме тому у вечірній час необхідно робити екран у більш м'яких та комфортних для ока тонах із фільтрацією синього світла, щоб знизити ризик згубного впливу екрана на зір.

Щоб уберегти очі дитини, потрібно дотримуватись наступних рекомендацій:

1. Використовувати автотаймер, який автоматично включає нічний режим. Попередньо необхідно встановити розклад, згідно з яким функція включатиметься ввечері та відключатиметься вранці у встановлений батьками час.


2. Виберіть потрібний режим регулювання яскравості. Зробити це можна на головному екрані смартфона. Тут слід підібрати таку тональність, при якій очі дитини менше втомлюватимуться.

Для того, щоб детальніше ознайомитись з проблематикою та рекомендаціями лікарів офтальмологів, користувачі можуть натиснути на знак питання біля перемикача активації функції.

Білий список - якщо Ви не хочете, щоб функція Нічний режим спрацьовувала для певних програм, їх можна додати в білий список і функція Нічний режим буде вимикатися при запуску цих програм.